onsdag 28. november 2012

En Snøhvit Advent.
 
Advent trenger ikke nødvendigvis være lilla.
 
Æ har riktignok dilla på lilla , og siden æ har mye lilla i interiøret mitt resten av  året , så kanskje nettopp derfor ønsker æ å la adventa være hvit...
 
 
4 hvite lys venter på første søndag i advent , da skal første lys tennes..
 
 
Et nydelig snøhvitt kje-skinn som æ kjøpte på Åsgårdmessa i Tromsø i år , ble lagt som underlag / duk . Så pynta æ med min gamle arve-adventstake og 4 hvite lys fra Løiten . Og ei søt lita jente fra Åhlens kikker med beundring i blikket på den hvite hjorten fra Mestergrønn . Prikken over i'en e de to hvite telysglassene med snøkrystaller på . 
 
 
Dette ga mæ assosiasjona til "I'm dreaming of a white christmas"..
 
 
Så koselig og stemningsfullt... men Mr . Frosk stjeler mye av oppmerksomheten  der han lyser opp i bakgrunnen . Skjønn frosk , men han gir ikke mye advents- og julestemning nei..
 
 
 Adventa e veldig velkommen til å spre lys i ei ellers så veldig mørk tid . Mørketia kan være nydelig med alle sine fargespill over himmelen , men når sola har forlatt oss og blir borte i 2 mnd , da e adventa en kjærkommen tid med mye lys og glede .
 
 
Så tenner vi et lys .. på søndag ... Vi tenner det for glede .. Det står og skinner for seg selv , og oss som er tilstede ..
 
Og med dette ønsker æ dere alle en riktig fin adventstid .
 
Klem fra nord . 
 

 

 
 

tirsdag 20. november 2012

Hei... og vinneren er...
 
I hele Vår, Sommer og deler av Høsten har det pågått en gjenbruks-konkurranse i Tromsø. Konkurransen var i regi av Remiks sin Miks og Triks-side på facebook.

Det var flere klasser å delta i , deriblant Redesign(omsøm av klær) , Olabil og Interiørklassen . Sistnevnte var delt i 3 ; møbler , småting og årets gjenbrukshjem .
 
Jeg deltok med flere bidrag i møbelklassen, og syntes det var artig å få vist fram mine gjenbruksideer.
Et par av mine oppussingsprosjekter havnet til slutt blant finalistene i gjenbrukskonkurransen, og med det havnet bidragene mine på utstilling sammen med mange av de andre deltakerne sine konkurransebidrag.
 
Dette skjedde på Remiksdagen lørdag den 13.oktober, en dag som var preget av mange aktiviteter, bl.a moteshow med visning av masse flotte redesignede klær, utstilling av gjenbruksmøbler og småting, kafe med masse gode hjemmebakte kaker og så endelig; kåring av vinnerne i de forskjellige klassene. En spennende dag!
 
Og her sitter en av de heldige vinnerne ved siden av finalist-møblene sine..
 
 
 Og JA, det er JEG som sitter der.
 HURRA, JEG VANT!!!
(Bildet er tatt før kåringen)
 
Stolen jeg sitter i er ikke min, den tilhører en av de andre deltakerne.
Men se så flott den passer sammen med mitt lille lilla bord og nattbord..
 
 
Mine finalister: Hvitmalt puff, lilla nattbord og lilla bord.
Lysestakene på bordet er laget av en gammel pidestall.
 

Premien var gavekort på 5000,-kr, men det ble delt førsteplass mellom meg og en annen dame, så da fikk vi 2500,-kr hver.
Men seier er seier, og jeg er storfornøyd!
Snipp, snapp, snute..
The happy End.
 
Nei, vent nå litt..
Kanskje dere vil se hvor kjedelige møblene så ut før jeg gikk løs på dem med maling, tapet og sauskinn.
 
Puffen
 

Nattbordet
 

Bordet

 

Pidestallen